Praktische informatie

Hoe kom je hier terecht?

Begin je al zin te krijgen om je koffers te pakken? Hier zijn een paar tussenstappen:

Check bij mij of het huis vrij is in de periode dat jij wilt gaan. Als je daarna gaat pakken: je hoeft geen beddengoed, handdoeken of droogdoeken mee te nemen, die zijn er.

Thassos ligt vlak onder de grote havenstad Kavála. Daar is een vliegveld, maar er zijn weinig vluchten en de prijzen zijn erg hoog. Meestal zul je naar Thessaloniki vliegen. Daar kun je voor een prima prijs een huurauto klaar laten zetten op het vliegveld, die je je hele vakantie bij je houdt en weer inlevert bij je vertrek. Er gaat ook een bus naar Kavála, duurt 2,5 uur, is een mooie tocht.

Vanuit Kavála kun je de veerpont naar Thassos nemen, maar beter vanuit het nabijgelegen Keramoti, waar de boten vaker vertrekken. In de zomer gaan de boten tot vrij laat ’s avonds, maar in voor- en naseizoen en winter moet je er met je vluchttijden rekening mee houden, dat je de boot van 18.00 uur

Adres

Odos hadjijorgiou nr.188.

Sleutel – María

Het huis van Jánis en María ligt aan de overkant van de weg. Jánis is timmerman, heeft ook alles in mijn huis getimmerd, en knapt nog steeds klusjes op – je hoort zijn werkplaats vanzelf. Zij zijn je aanspreekpunt, als je vragen hebt. Alleen spreekt Jánis geen woord over de grens, maar María vloeiend Duits, dus praat met/via haar. Vragen over verwarming, tuin, electra, wat ook, stel ze gerust. Zij hebben drie kinderen, Dimitris, Cristina en Angelos.

Mocht je de sleutel vergeten zijn, zij hebben ook sleutels van m’n huis.
María doet ook de was en maakt schoon (zie de handleiding in het gastenboek ter plekke hierover)

Handleiding en tips

In het huis ligt een gastenboek. Belangrijk om dat eerst in te kijken, voordat je wat ook doet.

Voorin staan namelijk een aantal pagina’s met: hoe je de electriciteit aansluit, hoe de oven werkt, etc. Maar ook vind je er informatie over het telefoonnummer van een huisarts, tips over slangen, wandelroutes, folders, boekjes over het eiland en kaarten.

Winkels en bank

Openingstijden van de winkels: van 8.00 tot 13.30 en dan weer van 18.00 tot 22.00 uur.
Je kunt geen geld pinnen in Theológos, wel in Potós. In Limenária is een bank en een postkantoor.

Bussen

Er vertrekken een aantal bussen per dag vanuit Theológos naar Potós en verder, en terug.
In het café naast het busplein hangt een lijst met de tijden.

Huur

300,- per week in het laagseizoen (september tot en met april), 400,- per week in het hoogseizoen.